Vad kostar det att ha en anställd?

När du anställer någon tillkommer fler kostnader än bara lönen. I en anställds lönekostnad ingår bland annat semesterlön, rörlig lönedel, löneskatt och arbetsgivaravgifter.

Räkna ut vad en anställd kostar

Lönekalkylatorn nedan hjälper dig att beräkna din preliminära kostnad för en anställd. Här kan du se kostnaden för skatt och avgifter samt även kostnaden för eventuella avtalsförsäkringar.
Räkna ut vad en anställd kostar 

Arbetsgivaravgifter

Till dina anställda ska du betala arbetsgivaravgift på ersättningen. Den totala arbetsgivaravgiften är 31,42 % av din anställdas bruttolön. När du är registrerad som arbetsgivare får du automatiskt de arbetsgivardeklarationer och den information du behöver för att redovisa ersättningar och betala arbetsgivaravgifter och avdragen skatt.

Lönefabriken hjälper dig och ditt företag med allt som har med löner att göra

Behöver du en stabil och pålitlig lönepartner med personlig service och lång erfarenhet av just lönehantering? Då är det till oss på Lönefabriken du ska vända dig.

Vi hjälper dig som kund att fokusera på det du är bra på – din verksamhet. Anlitar du oss sparar du både tid och energi. Med Lönefabriken får du mer tid att ägna åt att utveckla ditt företag och dina affärer.

Vill du veta mer? Använd formuläret nedan så återkommer vi så snart vi kan.

Offertförfrågan Kontakta oss

Etiketter: ,